tirsdag 17. desember 2013

Fikenmarmelade med Aquavit

Alle skal få julegave, også tolmodige barnehageansatte og gode lærere. Vi har kokt fikenmarmelade av tørket fiken og tilsatt med tre ulike smaker. En med aquavit, en med cognac og en med rødvin. Det smaker nydelig på feks blåost som Gorgonzola picante!

Oppskrift fikenmarmelade / fikensyltetøy:

500 gr tørket fiken
250 gr sukker (kan sløyfes, dersom den ikke skal lagres)
1 kanelstang
Stjerneanis (evt anisfrø)
1 sitron

Legg fiken i bløt over natten
Skjær bort stilkene og kast stygge fiken.
Finhakk fikenene. 

Bruk 3 dl av bløtleggingsvannet (har mye smak)
Hell vannet, finhakkede fikener, sukker, kanelstang, stjerneanis og saften av en sitron i en kaserolle. 
La det koke i ca 20 min, eller til fikenmarmeladen har begynt å tykne. 
Husk at den tykner også en del når det har stått på glass en stund

Ha i litt portvin, rødvin, cognac eller Aquavit og la det småkoke ca 10-15 min til. Kokeprosessen her er viktig, ellers smaker det bare av spriten/ likøren du har valgt å tilsette. 

Hell over på kokte og varme glass. Tørk av kanten på glasset, så du klarer å åpne det igjen. Skru til så godt du kan og la glassene stå opp ned over natten. 

Oppbevares kjølig og mørkt. 
Lykke til og god jul!


Fikenmarmelade med aquavit


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar