Oppskrift fikenmarmelade / fikensyltetøy:
500 gr tørket fiken
250 gr sukker (kan sløyfes, dersom den ikke skal lagres)
1 kanelstang
Stjerneanis (evt anisfrø)
1 sitron
Legg fiken i bløt over natten
Skjær bort stilkene og kast stygge fiken.
Finhakk fikenene.
Bruk 3 dl av bløtleggingsvannet (har mye smak)
Hell vannet, finhakkede fikener, sukker, kanelstang, stjerneanis og saften av en sitron i en kaserolle.
La det koke i ca 20 min, eller til fikenmarmeladen har begynt å tykne.
Husk at den tykner også en del når det har stått på glass en stund
Ha i litt portvin, rødvin, cognac eller Aquavit og la det småkoke ca 10-15 min til. Kokeprosessen her er viktig, ellers smaker det bare av spriten/ likøren du har valgt å tilsette.
Hell over på kokte og varme glass. Tørk av kanten på glasset, så du klarer å åpne det igjen. Skru til så godt du kan og la glassene stå opp ned over natten.
Oppbevares kjølig og mørkt.
Lykke til og god jul!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar