lørdag 5. oktober 2013

Syltede rødbeter - min beste oppskrift

I dag skal jeg syltet rødbeter. 

Det har vært tomt i heimen lenge og det er jo ikke så lenge til jul.??

Barna elsker hjemmesyltede rødbeter, og leverposteien smaker himmelsk med rødbeter på toppen. Gode ting må deles, så denne deilige oppskriften deler jeg med alle dere som leser og er interessert i sylting.

Les mer...

6 kg økologiske rødbeter skal på glass i dag. 

6 kg rå rødbeter klar til skrubbing











 

Oppskrift syltede rødbeter:

Rødbeter (så mye du vil ha)
Hvitløk
Pepperrot
Eddik 7%
Sukker
Laurbærblad 
Pepper, hel
Karve
Anis
Nellik, hel
Salt

Slik går du frem:

  1. Skyll og skrubb rødbetene
  2. Kok de møre i saltet vann i ca 30 - 40 min. Sorter de etter størrelse og kok store og små i hver sin kjele. Ta vare på kokevannet, dette bruker du til laken. 
  3. Skyll de i iskaldt vann og la vannet renne over de en stund for å stoppe kokeprosessen. 
  4. Dra av skallet ved å gni de med hendene
  5. Skjær rødbetene i passe tykke skiver
  6. Putt de i rene, kokte glass langveis med skivet pepperrot og skivet hvitløk. Hell over lake og fyll glassene helt opp. Viktig at rødbetene dekkes helt. 
  7. Snu glassene opp ned og la de stå til neste dag før du setter de i kjøleskap eller på et kjølig og mørkt sted. Nå holder de i mange måneder. 

Lake: (per kg rødbeter)

500 gram sukker
Ca 6 dl av vannet fra kokeprosessen 
8 dl edikk
3 laurbærblad
10 nellik, hele
10 pepperkorn
Salt
Evt karve og anis etter smak

La det koke opp og hell over rødbetene til glassene fylles helt opp. Salt er viktig både for smakens skyld og ikke minst for konserveringen. 

Vent ca 12 dager - og nyyyt! Du kommer aldri til å kjøpe glassene til Nora igjen ;-)
Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar