onsdag 6. mars 2013

Tøff ullue med dusk til jente 8 år

Lue med dusk og paljetter

Denne luen er kjempegod på - kløfri og skikkelig varm til kalde vinterører. 

Værsågod - her er oppskrift på varm og tøff ullue:

Garn og pinner:
Jeg har strikket med garn fra Sandnes Alfa.
Du trenger ett nøste til bunnfarge og ett nøste til mønster og dusk.
Rundpinne 40 cm no 7

Strikkefasthet: 13 masker glattstrikk på pinne no 7 = 10 cm. Her bør du teste, for antall masker varierer med hvor fast du strikker.

Oppskrift:

Legg opp 48 masker med bunnfarge på pinne no 7. Strikk vrangbord 2 rett, 2 vrang i 10 omganger. Bytt til mønsterfarge og strikk ti omganger vrangbord. Bytt til grunnfargen og strikk videre med vrangbord i 19 omganger. Strikk så en omgang hvor de vrange maskene strikkes sammen to og to. Videre en omgang hvor de rette maskene strikkes sammen to og to. Strikk så to og to masker sammen på siste omgang. Trekk tråden gjennom de siste maskene og fest godt. Lag en stor fast dusk og fest i toppen.

Dusk lager du slik:
Klipp ut en pappskive med to sirkler med hull i midten og surr tråden rundt helt til du ikke får plass til me tråd. Når du er ferdig klipper du over trådene mellom de to pappskivene. Deretter surrer du en tråd rundt dusken i midten og knyt skikkelig slik at trådene ikke går fra hverandre.Alternativt kan du kjøpe et Pompon-set på en strikkebutikk eller Panduro. Jeg har brukt de største formene me Ø9cm.

Tips til pynt og foring:
For gjerne luen med et mykt bomullsstoff
Sy på perler, paljetter eller lignende for å gi luen litt ekstra sjarm og glamour.

Lag den kløfri!
Mitt barn er allergisk mot ull. Derfor har jeg sydd på et flanellstoff på innsiden av luen slik at den passer en sart barnehud

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar